I en verden hvor vi hele tiden bliver overdynget med informationer, underholdning og noget vi på en eller anden måde skal tage stilling til, kan der være et behov for at sortere og gemme de ting, som virkelig har vores interesse. Især fordi at hvis vi ikke gemmer det, mens vi sidder med det, er der en stor sandsynlighed for, at vi aldrig finder frem til det igen. På Tik Tok er algoritmen lavet på en måde, så man ikke ser det, som dem man følger har lagt op eller får nyt indhold fra ens venner, men derimod ser videoer om de emner, som man har vist interesse for.
Tik Tok algoritmen er nytænkning
Det kan derfor være svært at søge netop det materiale frem, som man så på et tidligere tidspunkt. Derfor er det en god idé, allerede mens man ser en TikTok video, man synes godt om, og som man ved, at man gerne vil se igen at gemme den. Tik Tok arbejder med en algoritme, som er anderledes end den, der hidtil er blevet brugt på sociale medier. Hvor sociale medier som Facebook, Instagram, Snapchat og Twitter har været opbygget sådan, så man som bruger skulle vælge, hvem man gerne ville følge, så er Tik Tok lavet på en ny måde. På Tik Tok begynder algoritmen nemlig helt fra start at gemme data om, hvad man som bruger viser interesse for, og begynder så at vise andet indhold i samme genre.
Hjælp din hjerne
Der er flere fordele ved, at Tik Tok opbyggede algoritmen, så brugeren ikke længere selv skal tage stilling til, hvem de gerne vil følge, og selv skal ind og undersøge, hvem der laver den slags indhold, som interesserer dem. Vores hjerner bliver konstant eksponeret for informationer, hvilket er med til at gøre os overvældede, og er en af de faktorer, som kan have været med til at skabe en stigning i antallet af stressramte. Det kan derfor være en stor fordel for os selv, at vi finder måder, hvorpå vi kan gemme de ting, som vi synes, giver mening for os, og ikke skal ind og lede efter dem igen.
Tik Tok er heldigvis kommet for at blive, og algoritmen hjælper os med at gøre det nemmere at dyrke vores interesse, vi skal bare huske selv at hjælpe til, så vi passer på vores hjerner.